hello world!
Published: November 18, 2021

Dobro počutje se začne v domačem okolju

Zdravje in dobro počutje sta dobrini, ki se v današnjem času vedno bolj izkazujeta kot bistveni sestavini polnega in srečnega življenja. Da bi ohranili zdravje in dobro počutje na vsakodnevni ravni  moramo biti pozorni na mnoge dejavnike, ki vplivajo na to, kako se počutimo in koliko energije ohranimo vse do večera.

Kot v mnogih drugih situacijah pa se nam tudi pri tem rado zgodi, da pozabimo na nekatere bistvene sestavine, ki jih nikakor ne bi smeli spregledati. Odločilen trenutek za dobro počutje skozi celoten dan je tisti trenutek, s katerim se dan začne, to je prvi trenutek, ko se zjutraj zbudimo in se začnemo zavedati sveta okoli sebe. Najbolj neposredno okolje, ki nas obdaja v tem trenutku, je seveda naša postelja.

Če imamo priložnost spati v veliki postelji, moramo poskrbeti, da se posteljnina maksimalno prilagaja našim potrebam. Dandanes je mogoče najti prešite odeje ali celo večje velikosti po zelo ugodnih cenah, zato ni razloga, da bi za veliko posteljo iskali manjše različice. Bodisi iščemo posteljnino manjše velikosti, se bo naložba v kvaliteto našega najbolj neposrednega okolja, v katerem preživimo skoraj tretjino svojega življenja, gotovo obrestovala.

Prešite odeje 200×220 velikosti se bomo našli v praktično vsaki trgovini s posteljnino, vendar pa se ne bo odveč pozanimati o kvaliteti materialov. Če si želimo zagotoviti karseda dobro počutje v nočnih in jutranjih uricah, bomo najbolje storili, če si bomo privoščili prešite odeje 200×220 iz naravnih polnil, kot je na primer gosji puh. Vsekakor pa velja prej preveriti, da nismo ravno na to zagotovilo mehkobe, udobnosti ter dobrega počutja nesrečno alergični. Kajti sploh v primeru, da je velikost naše posteljnine 200×200 in je tudi količina polnila v odejah nezanemarljiva, se velja prepričati, da bo naše počutje ob kvalitetni posteljnini zares kvalitetno.

Prešite odeje z različnimi polnili

Pri izbiri odeje na sploh ni treba paziti samo na velikost oziroma na dimenzijo, temveč tudi na materiale in na vrsto polnila. Na trgu vam ponujajo odeje z različnimi polnili. Sami boste morali presoditi, katera vrsta polnila za prešito odejo je najustreznejša za vas in vaše najbližje.

Obenem pa boste morali vedeti tudi, ali boste izbirali med prešitimi odejami za zimski ali poletni čas.

Prevleka za jogi iz vrhunskega materiala

Čeprav se vam zdi, da prevleka za jogi nima prav velike in pomembne vloge na vašem ležišču, saj se skriva nekje spodaj, pa se motite. Tako kot vsa posteljna oprema ima tudi jogi prevleka izjemno pomembno vlogo, ki ne nazadnje vpliva tudi na kakovost in mirnost spanca oziroma počitka.

Posledično morate paziti, da je prevleka za jogi narejena iz vrhunskih materialov, ki dobro vplivajo na vaše telo oziroma na zdravje na sploh. Obenem pa je ključnega pomena tudi to, da je jogi prevleka ravno pravšnje velikosti. Ne premajhna in ne prevelika prevleka za jogi vam zagotovo ne bo služila dobro.

Bela ali barvna prevleka za jogi

Čeprav je prevleka za jogi nameščena na spodnjem delu ležišča, vam verjetno ni vseeno, ali bo bele ali katere koli druge barve. Kupci se še vedno najraje odločajo kar za nakup jogi prevlek v nevtralnih barvah, na primer v beli. Po drugi strani pa je za marsikoga med vami dobrodošel tudi kakšen drug nekoliko bolj intenzivni barvni odtenek.

Posteljnina iz satena je odlična za spanec

Posteljnina iz satena postaja vse bolj priljubljena, saj je izredno mehka in prijetna na otip. Saten je izdelan iz bombaža. Njegov izgled pa nastane zaradi izredno tanke in kvalitetne preje, ki omogoča izredno gladek in rahlo svetleč material.

Posteljnina iz satena je priljubljena tudi pri otrocih, ki v postelji preživijo še več časa kot njihovi starši. Odraščajoči otrok mora namreč ponoči spati vsaj 9 ur. Mlajši otroci pa v enemu dnevu prespijo tudi 11 ur. Zato je pomembno, da je njihova posteljnina resnično kvalitetna. Med spancem se namreč ne smejo potiti.

Posteljnina iz satena jih bo odlično objela in popeljala v sladke sanje. Vsak otrok se bo v posteljnini iz satena zbudil sproščen in dobre volje. Po dobremu spancu pa bo tako pripravljen za igro in zabavo s starši.

 

Kvalitetni vzglavniki

Ljudje smo na srečo vse bolj pozorni na to, kaj dajemo na svoja ležišča. Vsekakor pa je treba v prvi vrsti poskrbeti za dobro zasnovano ležišče. Četudi imate v tem hipu doma vrhunsko ležišče najboljšega proizvajalca, ki vam ga je izdelal po posebni meri, na njem pa manj kakovostno opremo, vam ležišče zagotovo ne bo služilo tako, kot ste si zamislili.

Veliko večjo vlogo, kot si morda sploh predstavljate, ima pri nočnem pa tudi dnevnem počitku vaš vzglavnik. Katere vrste vzglavnika uporabljate? Je to vzglavnik iz spominske pene? Morda anatomski vzglavnik ali pa vzglavnik iz perja? Vse tri omenjene vrste vzglavnikov so zagotovo odlična izbira, saj ponujajo številne prednosti. A sami boste morali določiti, katere prednosti so najpomembnejše za vas in se predvsem na podlagi tega odločiti za ustrezno vrsto vzglavnika.

Kaj vam lahko ponudi vzglavnik iz spominske pene? Takšna vrsta vzglavnika delo opravi kar sama od sebe. Vi se samo uležete nanj, zaprte oči, ta pa se v popolni meri prilagodi vaši glavi ter vam tako podari prvovrstno udobje in oporo, ki jo med spanjem tako zelo potrebujete.

Na trgu je še posebej priljubljen vzglavnik iz spominske pene.

Prevleka za vzglavnik doda postelji prijeten videz

Vsak posameznik vedno poskrbi za to, da je spalnica vedno lepo pospravljena in urejena. Tudi za posteljo je potrebno poskrbeti, da je urejena, saj je ravno postelja tista, ki je prvo opazna, ko stopimo v spalnico. Postelja da nekakšen prvi vtis na celotno spalnico, zato je pomembno, da je urejena in da oddaja pozitivno energijo.

Prevleka za vzglavnik je zagotovo eden izmed elementov, ki dodajo lep in eleganten videz sami postelji. Pomembno je, da izberemo takšno prevleko, ki se bo zlivala s preostalo posteljnino in da ne bo preveč izstopala. Pomembno je tudi, da se lepo zlije z notranjim dizajnom, saj ga tako poživi in naredi bolj energičnega.

Prevleka za vzglavnik pa mora biti izdelana iz materiala, ki nam ustreza. To je pomembno predvsem za to, da se bomo ob ležanju počutili udobno in da bomo lahko sproščeni.