hello world!
Published: September 12, 2021

Drsna steklena vrata se podajo v vsako okolje

V vsakem okolju imajo vrata zelo pomembno nalogo. Omogočajo enostaven prehod med prostori ali vstop v objekt, hkrati pa preprečujejo dostop nepovabljenim gostom. Seveda ne moremo preprosto prezreti še kritične vloge, ki jo imajo vrata pri oblikovanju prijetne vizualne podobe. Če izberemo prava vrata, lahko dosegamo poljubne učinke in močno nadgradimo praktično vse funkcije prostora. Gotovo bomo zelo zadovoljni predvsem z učinkom, ki ga imajo drsna steklena vrata – ravno to je namreč priljubljena izbira v okoljih, kjer moramo z vrati narediti res dober vtis in morda odgovoriti na kakšne posebne zahteve uporabnikov.

Tako imamo na voljo zelo prepričljive rešitve za praktično vsako situacijo. Vratne sisteme je možno izdelati po meri oziroma sestaviti iz komponent, ki so posebej prilagojene potrebam uporabnika. Seveda pa v vsakem primeru pričakujemo, da bomo lahko pri vratih koristili prednosti, ki jih prinašajo ključne komponente vratnega sistema. Drsna steklena vrata sestavlja velika steklena plošča, ki lepo prepušča svetlobo in lahko notranjost učinkovito osvetljuje, vratno krilo pa poganja prilagodljiv mehanizem, ki omogoča brezhibno delovanje. Seveda imamo nekaj opravka še z drsnimi vodili in s kovinskim okvirom za vratna krila, tudi ta dva elementa ponujata nekaj prilagodljivosti, da dosežemo res dober končni učinek.

Kakšna drsna steklena vrata potrebujemo?

Ravno zato, ker imamo na voljo širok nabor različnih možnosti, se včasih kar težko odločimo za pravo rešitev. V nekaterih primerih bomo sicer imeli v mislih točno določene prioritete. Odločamo se recimo med vrati, ki ponujajo neko kritično uporabno funkcijo ali pa s svojim videzom odgovorijo na ureditev prostora, ki ga opremljamo. Včasih pa se ne moremo zanesti na to, da bo rešitev takoj opazna, ko pobrskamo po ponudbi. Vzeti si bomo morali več časa, morda pa bo pametno oblikovati vrata po meri.

Drsna steklena vrata ponujajo mnoge funkcije, ki jih imajo tudi pametna vrata za dom

Predvsem se odločamo glede na to, ali potrebujemo vhodna ali notranja vrata. Pri notranjih vratih imamo načeloma več svobode in lahko najdemo zelo ugodne rešitve z vsemi odlikami drsnih steklenih vrat. Takšna vrata so pogosto elegantno nameščena na zgornje vodilo in omogočajo enostaven prehod med prostori. Zelo lepo delujejo in ne motijo dela v prostoru. 

Če pa potrebujemo drsna steklena vrata za vhod, bomo bržkone izbrali vzdržljiva vrata na dveh vodilih, posebej pozorni bomo tudi na pogon, ki upravlja delovanje vrat. Tu imamo nekaj dobrih možnosti, ki se v praksi odlično izkažejo. Posebna prioriteta je tudi ta, da lahko steklena drsna vrata enostavno nadzorujemo in upravljamo.

Drsna steklena vrata potrebujejo prilagodljiv pogon

Pogosto izberemo drsna steklena vrata za najbolj kritične prehode v objektu. Običajno je to vhod, ni pa nujno. Kakorkoli že, za ta prehod moramo izbrati zelo zanesljiva vrata, ki brezhibno delujejo. Računamo na to, da jih bomo lahko nadzorovali in upravljali, po možnosti kar na daljavo. Za takšne funkcionalnosti skrbi pogon za drsna vrata, ki odloča o delovanju vrat pri odpiranju in zapiranju.

Sama drsna vrata lahko načeloma odpiramo in zapiramo tudi ročno. To je dokaj priljubljena možnost za vrata v stanovanjskih prostorih, kjer ni toliko prometa in nam ni težko vrat upravljati ročno. V drugih okoljih pa takšna opcija ne pride v poštev, običajno pričakujemo, da bodo drsna steklena vrata avtomatizirana in se bodo kar sama odpirala in zapirala. To omogoča električni pogon, ki je povezan s senzorjem gibanja ali pa ima določen drugačen način delovanja.

Tu se nam spet odpira izjemno širok spekter različnih možnosti. Na voljo imamo že razne senzorje, ki upravljajo delovanje električnega pogona. Vrata lahko upravljamo na daljavo ali pa določimo pogoje za samodejno odpiranje in zapiranje. Praktično vsak pogon za drsna vrata nudi nekaj prilagodljivosti, se pa splača biti na tem področju nekoliko bolj izbirčen, da res dobimo tisto, kar potrebujemo. Izredno priporočljivi so celoviti vratni sistemi, ki ponujajo prilagodljiv pogon z možnostjo upravljanja na daljavo. Pogosto imajo vrata tudi poseben zaslon na dotik, ki nam upravljanje še olajša. Takšna drsna steklena vrata bodo pri uporabi naravnost navdušila, če se seveda odločimo za kakovostna vrata, s katerimi ne bo težav.

Drsna steklena vrata lahko nadzorujemo kar na daljavo

Drsna steklena vrata, ki bodo brezhibno delovala

Pri izbiri vrat imamo pogosto v mislih dolgoročno uporabo. Ciljamo na to, da bodo steklena drsna vrata brezhibno delovala tudi pri večjih obremenitvah v prostorih z večjim prometom. Ne le, da se bodo zanesljivo odpirala in zapirala, temveč da bodo delovala neslišno in tekoče. Za to pa poskrbi tudi servis avtomatskih vrat

Kakovostna drsna steklena vrata imajo dolgo življenjsko dobo in zelo zanesljivo delujejo. Niso pa neuničljiva, prav tako ne delujejo kar sama od sebe. Potrebujejo ustrezne napeljave in strokovno montažo, nato pa tudi vzdrževanje in po potrebi popravila. Vse to dobimo pri mojstrih, ki opravljajo servis avtomatskih vrat. Tako bomo kar najbolje pripravljeni na dolgoročno uporabo vrat, ki bodo navdušila z brezhibnim delovanjem. Najbolje bo, da se o možnostih vzdrževanja in servisiranja pozanimamo že ob nakupu vrat, saj tudi te storitve pogosto opravljajo kar tisti mojstri, pri katerih naročimo izdelavo in montažo vrat.