hello world!
Published: September 6, 2021

Pozor, iPhone servis ima nekatere posebnosti

Sodobni pametni telefoni so zasnovani tako, da so dobro pripravljeni tudi na kakšne večje obremenitve. Presenetljivo dobro preživijo padce in udarce, tako da jih lahko brezskrbno uporabljamo na vsakem koraku. A seveda se lahko zgodi, da pride tudi do kakšnih poškodb.

Včasih so te le površinske in kozmetične, kar je sicer pri prestižnih telefonih velika nevšečnost, a ne ovira uporabe. Drugače je pri večjih poškodbah in okvarah, ki onemogočijo uporabo mobilnika.

Treba bo obiskati servis. Običajno je to odlična priložnost, da dobro poskrbimo za svoj mobilni telefon, bomo pa morda nekoliko presenečeni, če nas zanima ponudba za iPhone servis. Ta ima namreč nekatere posebnosti, ki jih moramo upoštevati, če uporabljamo Apple telefone.

Telefoni iPhone so tako ali tako vedno nekaj posebnega.

Ta znamka pri nas ni tako uveljavljena kot drugod po svetu, a vseeno pokriva velik tržni delež in ima mnoge zadovoljne uporabnike. Z odličnimi napravami prepriča predvsem zahtevnejše uporabnike in tiste, ki želijo koristiti napredne funkcije sodobnih mobilnikov.

Seveda je iPhone prava izbira tudi za tiste, ki želijo imeti čudovit telefon, ki je pravi modni dodatek. Vsem tem uporabnikom bo koristila tudi informacija, kje imajo na voljo najboljši iPhone servis. Te naprave so namreč dokaj drage in dragocene, če se telefonu kaj zgodi, bomo gotovo želeli poskrbeti za popravilo. 

V primeru težav telefon nesemo na iPhone servis

V primeru težav telefon nesemo na iPhone servis

Kje lahko najdemo iPhone servis?

Posebnost znamke Apple je v tem, da svoje inovacije zelo skrbno ščiti in pogosto razvija svoje rešitve, s katerimi preprečuje kopiranje ali prilagajanje komponent v iPhone telefonih. Zato lahko razvijajo napredne telefone s čisto posebnimi funkcijami, a to hkrati pomeni, da bo popravilo iPhone telefonov zahtevnejše.

Pravzaprav Apple namenoma otežuje delo serviserjem, saj stalno spreminja strojno opremo telefonov in se posebej posveča prav temu, da onemogoči enostaven dostop do notranjosti mobilnika. To pomeni, da bo tudi iPhone servis nekoliko težje najti.

Za delo z iPhone mobilniki namreč potrebujemo posebna orodja in posebna znanja. Medtem ko lahko kakšne cenejše pametne telefone drugih znamk popravimo kar sami doma, sploh če je treba zamenjati le steklo za telefon ali kak kos ohišja, bo iPhone treba odnesti na servis k strokovnjakom, ki lahko to delo veliko bolje opravijo.

V poštev pridejo zastopniki in pooblaščeni serviserji, ki imajo ustrezna orodja in znanja ter izkušnje pri takšnih popravilih. Sploh pri kakšnih večjih poškodbah in okvarah nimamo druge rešitve.

Na srečo lahko pričakujemo, da bo možno iPhone servis vseeno najti nekje v bližini. Če je mobilnik v garanciji in jo lahko uveljavljamo, bomo deležni ugodnih storitev. Če pa je treba za popravilo plačati, bodo cene verjetno precej višje, kot bi bile pri drugih znamkah.

Potrebujemo namreč kakovostne nadomestne dele, plačati pa je treba tudi zahtevnejše delo pri serviserjih.

Včasih je tudi iPhone servis dokaj enostaven

Morda pa bomo tudi za popravilo iPhone telefonov dobili dobre ponudbe, sploh če gre za kakšne enostavnejše posege. Pravzaprav so ravno to pogoste težave, s katerimi se obračamo na serviserje. Tako se je dobro razvila ponudba, ki jo lahko izkoristimo, če ne želimo plačevati veliko za iPhone servis.

Med najpogostejšimi težavami so poškodbe zaslona in ohišja. Uporabljamo sicer zaščitna stekla za telefon in robustne etuije ali torbice, a vseeno se lahko hitro zgodi, da pride do kakšne poškodbe. V tem primeru želimo težavo odpraviti čim bolj enostavno in poceni, gotovo se želimo izogniti dragim popravilom, sploh če gre le za kozmetične poškodbe.

Če najdemo pravo ponudbo, je možno tudi to opraviti precej poceni in enostavno, seveda pa tudi hitro. Običajno se ohišje ali steklo za telefon enostavno zamenja, kar ni posebej zahteven postopek. Tudi iPhone telefoni pri takšnih storitvah omogočajo hitra popravila, čeprav bo treba verjetno nekaj več odšteti za originalne nadomestne dele. 

Včasih izgledajo poškodbe hude, a jih bo iPhone servis enostavno odpravil

Včasih izgledajo poškodbe hude, a jih bo iPhone servis enostavno odpravil.

Običajno lahko pričakujemo, da bo odpravljanje takšnih težav dokaj enostavno, predvsem pa bomo lahko upravičili ceno, saj je iPhone servis veliko cenejši od nakupa nove naprave. Seveda pa se je bolje stroškom in komplikacijam že vnaprej izogniti.

Raje poskrbimo, da iPhone servis ne bo potreben

Veliko bolj zadovoljni bomo s serviserji, če jih niti ne bomo obiskovali. Za to potrebujemo dober telefon in nekaj zaščitne opreme, predvsem pa moramo biti bolj pozorni pri uporabi.

Opremimo se z različnimi zaščitnimi dodatki, ki jih morda ponuja v prodaji tudi iPhone servis ali pa jih dobimo pri drugih trgovcih. Ker so iPhone telefoni zelo priljubljeni, dobimo prilagojene dodatke za vse mogoče modele.

Veliko teh dodatkov skrbi prav za varnost, to so recimo zaščitna stekla za telefon ali pa kakšni etuiji in torbice. Na ta način se dobro zaščitimo pred poškodbami v primeru padcev in udarcev, preprečimo tudi drgnjenje po zaslonu in druge težave.

Čisto možno je že preventivno preprečiti vse težave, zaradi katerih bi morali obiskati iPhone servis, tako da s serviserji sploh ne bomo imeli opravkov.

S pazljivo uporabo bo telefon brezhibno deloval dolgo vrsto let, če pride naposled do kakšnih poškodb ali težav pa bo tako ali tako že čas za zamenjavo.