hello world!
Published: September 29, 2021

Tisk majic je izvrstna priložnost za učinkovito promocijo

Takšne in drugačne majice uporabljamo vsak dan, zato je ponudba zelo pestra. Pogosto pa predvsem v prostem času nosimo majice, ki smo jih kje dobili zastonj – to so promocijske majice, ki so zelo priljubljeno sredstvo pri izvedbi promocijskih akcij.

So namreč zelo učinkovite pri prenašanju promocijskih sporočil in odlično delujejo, poleg tega so dokaj poceni. Potrebujemo le same majice in seveda tisk majic, da lahko nanje natisnemo atraktivne promocijske motive. Z vidika oglaševalcev je to odlična priložnost za promocijo, prejemniki takšnih izdelkov pa so prav tako zadovoljni, saj nam majica vedno pride prav, tudi če ni ravno modna kreacija.

Imamo pa pri pripravi promocijskega tekstila veliko možnih izbir, pri katerih moramo biti previdni. Z različnimi promocijskimi sredstvi namreč lahko dosegamo različne učinke, za dober rezultat je treba v pripravo promocijske akcije vložiti nekaj časa in truda. Poleg tega moramo izbrati kvalitetne materiale in najti ponudnika za tisk majic. Že res, da lahko hitro pridemo do potiskanih majic, ni pa nujno, da bodo te tudi dobra izbira za promocijo.

Uspešni bomo le s kombinacijo kakovostnih majic in brezhibnega tiska, še prej pa bo treba oblikovati udarne promocijske motive. Na srečo imamo precej proste roke in lahko pridemo do odličnega rezultata.

tisk na majice tekstil

Tisk majic nam odpira številne možnosti pri pripravi atraktivnega promocijskega materiala

Tehnike za tisk majic in promocijskega materiala

Tisk na tekstil nam pušča proste roke pri oblikovanju motivov. Omejitve po navadi izhajajo iz tehnik, ki se uporabljajo za tiskanje, a pri majicah imamo na voljo zelo dobre rešitve. Za promocijske majice se praviloma uporablja sitotisk, ki ga ima v ponudbi vsaka dostojna tiskarna. Na ta način je namreč tisk zelo ugoden, pa tudi dovolj kvaliteten, da dobimo dober promocijski material v večjih nakladah.

Promocijske motive torej lahko po želji oblikujemo, možno bo natisniti vse. Bo pa ponudba morda različna, če se odločimo za kakšne zahtevnejše motive ali pa če imamo za natisniti le kakšno enobarvno malenkost.

Pri večjem številu kosov je tisk majic sicer precej poceni in ne bo kakšnih drastičnih razlik, saj so stroški tako ali tako dovolj visoki, da se nekaj evrov razlike ne pozna. Če želimo natisniti le nekaj majic, pa so razlike veliko bolj opazne.

Sitotisk za manjše serije ali posamezne natise ni priporočljiv. Zahteva namreč drago pripravo, ki pri večjih serijah postane zanemarljiva, a pri posameznih natisih ni željena. Bolje se obnese digitalni tisk, ki je prav tako priljubljena izbira za promocijske majice.

Je še bolj fleksibilen, ne zahteva posebne priprave, lahko ga avtomatiziramo. Je odličen za manjše serije in poljubne posamezne natise. Cena na kos bo sicer višja kot pri sitotisku, a za posamezne majice je cena še vedno ugodna.

Potisk majice lahko včasih opravimo tudi z drugimi tehnikami, kar pa bo priporočil tiskar. Običajno najdemo pri izvajalcih, ki pripravljajo promocijski material, še druge tehnike, na primer tampotisk, ki se uporablja za tisk na drobne plastične predmete in druge materiale. Za promocijske tiskovine se uporablja offsetni tisk, včasih pa imamo na voljo še druge zanimive rešitve. Tudi takšne, pri katerih pravzaprav ne gre za tisk.

Tisk majic lahko nadomestimo z vezenjem

Vsekakor je tisk majic zelo atraktivna opcija za promocijske majice. Ni pa edina možnost za oblikovanje tekstila. Omeniti moramo še vezenje, ki je priljubljena izbira med tistimi, ki pripravljajo kakšna bolj dovršena darila. To so lahko tudi poslovna darila, s katerimi želimo narediti nekoliko boljši vtis.

potisk majic tiskarna

Tisk majic lahko dopolnimo ali nadomestimo z drugimi tehnikami

V takšnih primerih potisk majice ni priporočljiv, bolje bo opraviti vezenje. Na ta način na tekstil prenesemo podrobne motive, pri katerih dobimo tudi poseben tridimenzionalni učinek. Celoten izdelek bo bolj prepričljiv in lepši na pogled, pogosto pa tudi bolj obstojen. Poleg tega je vezenje primerno za širši razpon različnih tekstilnih izdelkov. Pogosto na ta način dopolnimo polo majice, lahko tudi kakšne jakne in druga bolj kvalitetna oblačila. Za poslovna darila so zelo priljubljene kravate, ki prav tako dopuščajo vezenje. Na bolj kvalitetnih ali bolj občutljivih materialih se vezenje obnese bolje kot tisk majic

Druge alternative za tisk majic

Seveda lahko pri večjih ponudnikih promocijskih daril najdemo tudi mnoge druge opcije. Ni se treba omejevati le na tekstil, čeprav je to zelo prepričljiva izbira za učinkovito promocijo. Če ima tiskarna širok nabor tehnik za tiskanje, lahko z atraktivnim promocijskim motivom opremimo vse mogoče izdelke.

Tu pridejo v poštev razni leseni in plastični izdelki, tudi na kovino je možno tiskati oziroma še bolje gravirati. Priljubljeni so usnjeni izdelki, marsikaj lahko izdelamo tudi iz kartona in drugih materialov. Tisk majic torej ni edina smiselna opcija. Posebej atraktivne možnosti za promocijo ponuja tampotisk, ki ga uporabljamo za tisk na manjše plastične predmete, recimo pisala, vžigalnike, USB ključke.

Dobro deluje na različnih materialih, pa tudi na neravnih površinah. Ta tehnika je zelo vsestranska in lahko ponudi vrhunske rezultate. Imamo veliko svobode in lahko najdemo rešitve, ki bodo še boljše kot tisk majic, seveda pa lahko različne promocijske izdelke uporabimo tudi v kombinaciji.