hello world!
Published: October 1, 2021

TOP 4 jesenske aktivnosti z vašimi najmlajšimi!

Jesen je čudovit letni čas tudi za spodbujanje razvoja otrok. Čeprav se to morda zdi čudna izjava, saj se bliža mokro in mračno vreme, se dnevi skrajšajo in vse se zdi bolj blatno in dolgočasno, vendar to ne odvzema bogastva učenja, ki se pojavi v tem času leto.

Vse našteto, skupaj z najbolj očitnimi - spreminjanjem in odpadanjem listov - so vse zelo opazne spremembe. To je lahko prva iskra zanimanja za otroke, ki odkrivajo več o svetu okoli sebe.

Namesto da bi se skrivali v notranjosti pred mrzlim in vetrovnim vremenom, bi morali bolj kot kdaj koli prej na prostem govoriti o spremembah, barvah in slediti otrokovemu zgledu.

Zdi se, da jeseni zunaj prinaša novo raven intrig za otroke, ko brcnejo liste, opazijo nove naravne predmete, kot so borovci in želod, in postanejo bolj usklajeni z živalmi.

Če ne veste kaj z vašim malčkom početi v čudovitih jesenskih popoldnevih, imamo za vas nekaj predlogov.

Vožnja s skirojem

Priljubljenost skirojev se je v zadnjih nekaj letih močno povečala. In čeprav so za otroke vir neverjetne zabave, s seboj prinašajo tudi nekaj nevarnosti, če se ne upoštevajo ustrezna varnostna pravila.

Včasih ne morete storiti ničesar, da preprečite nesrečo. Zato morate poskrbeti, da ima vaš otrok vedno ustrezno zaščitno opremo.

Od stopal do glave vaš otrok potrebuje zaščito za gležnje, nekaj kolenskih, komolčnih in ramenskih trakov, čelado, rokavice in ščitnik za usta.

Pomembno je tudi, da je oprema, ki jo nosijo, vidna iz razdalje, zlasti ponoči.

vožnja s skirojem

Naučite svojega otroka, da je popolnoma skoncentriran na cesto in okolico. Pomembno je, da se naučijo pomena pozornega spremljanja celotne ceste, da lahko svoj skiro obdržijo na ustreznem pasu in stran od nevarnosti.

Z upoštevanjem teh nasvetov, bo vožnja s skirojem povsem varna za vaše najmlajše.

Kolesarjenje po pisanih pokrajinah

Jesen je odličen čas za kolesarjenje s svojimi otroki. Prednosti kolesarjenja vključujejo predvsem izboljšano zdravje, družinske vezi in način, kako "utruditi" otroke pred spanjem.

Tu je nekaj nasvetov za zabavno družinsko vožnjo s kolesom:

  • če so vaši otroci še začetniki izberite območje, ki ni prometno, na primer pot po parku ali gozdu. Otroci, mlajši od 10 let, se ne smejo voziti po ulicah ali cestah;
  • izogibajte se "lačnih" kolesarjev, tako da si pred obrokom privoščite obrok ali preprost prigrizek, na primer sirno palico, sadje ali granolo. S kolesom se odpravite do lokalnega parka in nagradite otroke z odmorom, da si privoščijo malico ali se igrajo na igralnih površinah;
  • izberite kolesa in čelade, ki se primerno prilegajo. Noge morajo otroci imeti rahlo upogibanje, ko je pedal do konca navzdol;
  • družinsko kolesarjenje pomaga tudi odraslim, da upoštevajo varnostna pravila, kot so nošenje čelade in uporaba ročnih signalov. Prepričajte se, da otroci poznajo cestna pravila, preden vsak dan kolesarijo sami ali v šolo.
kolesarjenje po jesenkem listju

Ribarjenje z otroci... zakaj pa ne?

Eden najlepših vidikov ribolova je njegova nediskriminatorna narava. Preprosto, ribam je vseeno, ali ste visoki ali nizki, veliki ali majhni, stari ali mladi. Če je vaba pravilno predstavljena, bo riba ugriznila ne glede na to, kdo drži za drugi konec vrvice.

Otroci, mlajši od dveh let, lahko začnejo loviti ribe s pomočjo in vodenjem svojih staršev ali starih staršev. Medtem ko mnogi odrasli želijo učiti svoje otroke, obstaja pravi in napačen način, da otroka uvedemo v ribolov.

Ena največjih napak, ki jih lahko naredite, je, da otroka s prekomerno izpostavljenostjo pohitete v ribolov. Če mislite, da lahko predšolski otrok sedi v čolnu in ure in ure lovi kot vaš najboljši kolega, vas čaka neprijetno presenečenj.

Usposabljanje bodočega ribiča ali ribičice je proces, ki traja nekaj časa. Ta proces začnite tako, da se preprosto sprehodite po naravi do lokalnega jezera ali reke. Sprehod ob obali in opazovanje rib ali dveh bosta njihova radovednost dosegla vrhunec.

ribarjenje z ribiško palico

Ko je čas za ribolov, načrtujte krajši izlet, ki traja eno uro ali manj. Pojdite, ko je vreme idealno in imate v mislih prostor, kjer bo otrok zagotovo ulovil ribe.

Tudi doma lahko otroke priravljate na ribolov tako, da preberete otroške ribiške knjige in jim pokažete svojo škatlo za pribor. Prav tako je dobra ideja, da vadite navijanje in pravilno tehniko kar v kleti ali na dvorišču.

Pri majhnih otrocih je neizogibno, da bodo šle stvari narobe. Zatiči, zapleti in povratni udarci so del procesa. Namesto da bi pokazali frustracije, naučite svojega otroka, da so napake v redu in so del učenja.

Sprehod z vašim domačim ljubljenčkem

Ko otroci zrastejo toliko, da lahko hodijo sami, postane sprehod z njimi prijeten in zahteven na nove načine. Čeprav lahko voziček uporabljate za mlajše otroke, bodo lahko povečali vzdržljivost za hojo za daljše čase in razdalje.

Hoja z otroki in dober zgled redne vadbe je ključnega pomena pri preprečevanju, da bi vaš otrok postal vseživljenjski kavč.

Pri sprehodu z vašim kosmatincem se bodo vaši otroci naučili discipline in odgovornosti. Pri sprehodu z kužkom pa ne smete pozabiti na nekaj osnovnih pripomočkov:

Tudi ko pridete domov pa naj bo odgovornost za kužka na otrocih - oni naj poskrbijo, da mu obrišejo tačke, preden gre v stanovanje, da ga krtačijo in mu tudi doma dajo hrano ter vodo.

sprehod s psom

Jesen ponuje res neskončne možnosti za aktivnosti z vašimi otroci. Je eden najlepših letnih časov - le kdo pa ne uživa od pogledu na vse lepe jesenske barve?

Naj bodo tudi vaši otroci tako navdušeni nad tem letnim časom kot mi!