hello world!
Published: September 6, 2021

Vzajemna dopolnilno zavarovanje in dodatna zavarovanja

Zdravstveno zavarovanje moramo imeti dobro urejeno, saj nam nudi ključne ugodnosti v primeru, da se pripeti kakšna nesreča ali se nas loti kakšna bolezen. Da bi lahko res mirno živeli in brezskrbno uživali v svojem prostem času, se splača izbrati nekoliko boljše zavarovanje. Osnovno zavarovanje namreč ne vključuje tistih storitev, ki jih bomo potrebovali, če pride do kakšnih komplikacij, ali pa se bodo pojavila nepričakovana doplačila. Da bi se stroškom izognili, se splača pregledati ponudbo naših zavarovalnic, pravo rešitev za tak primer ponuja Vzajemna dopolnilno zavarovanje, ki je zelo priporočljiva izbira za vsakogar.

Dopolnilno zavarovanje je vsekakor dobrodošla rešitev, s katero se izognemo nepredvidenim stroškom. Ne moremo pa pričakovati, da bomo s tem že res dobro zavarovani, saj dopolnilno zavarovanje ne prinaša razširjenega kritja. Na srečo pa se lahko pozanimamo še o možnostih za dodatno zavarovanje, ki nam dejansko ponuja večji nabor storitev, ki jih lahko koristimo. Tu se Vzajemna dopolnilno zavarovanje odlično dopolnjuje še z drugimi storitvami te zavarovalnice in lahko kar na enem mestu sklenemo cel paket. Seveda se lahko odločimo tudi za dodatno zavarovanje Triglav ali za ponudbo kakšne druge zavarovalnice, ki je lahko prav tako prepričljiva. Ni treba vseh zavarovanj skleniti pri isti zavarovalnici, čeprav je to po navadi najboljša rešitev, zavarovalnice pa ponujajo zelo ugodne pakete.

Zakaj je Vzajemna dopolnilno zavarovanje priporočljivo za vsakogar?

Dopolnilno zavarovanje ni obvezno, zanj se odločamo prostovoljno in posledično ga mnogi preprosto nimajo. S tem lahko prihranimo nekaj denarja, a sprejemamo tudi nekaj tveganja, ki nas na koncu lahko veliko stane. Splača se torej premisliti o tem, kateri je najboljši pristop. Če se vsaj malo pozanimamo, bomo hitro ugotovili, da se Vzajemna dopolnilno zavarovanje priporoča praktično vsakomur, ne glede na življenjski slog in tveganja.

Vzajemna dopolnilno zavarovanje ima predvsem to nalogo, da prepreči nepredvidene stroške

Najprej moramo ugotoviti že to, čemu je dopolnilno zavarovanje sploh namenjeno. Ima namreč posebno funkcijo, ki je rezervirana prav za takšno zavarovanje. Edini namen dopolnilnega zavarovanja je ta, da krije razliko v ceni pri nujnih zdravstvenih storitvah, ki jih osnovno zavarovanje financira le deloma. Brez dopolnilnega zavarovanja nas lahko presenetijo nepredvidena doplačila pri koriščenju storitev, ki so sicer vključene v obvezno zavarovanje, a jih to ne financira v celoti. Če imamo Vzajemna dopolnilno zavarovanje, se tem doplačilom enostavno izognemo.

Dopolnilno zavarovanje je priporočljivo predvsem zato, ker se lahko kar hitro srečamo z nepričakovanimi stroški. To so namreč storitve iz osnovnega zavarovanja, torej gre za nujne postopke reševanja in zdravljenja. Tu gotovo pričakujemo popolno kritje, zato se odločamo za pravo zavarovanje. Seveda je to lahko tudi Triglav dopolnilno zavarovanje ali pa dopolnilno zavarovanje pri kakšni drugi zavarovalnici – namen je vedno isti.

Vzajemna dopolnilno zavarovanje ni edino priporočljivo zavarovanje

Poleg tega, da lahko izbiramo med različnimi zavarovalnicami, lahko izbiramo tudi med različnimi zavarovanji. Pri isti zavarovalnici lahko običajno najdemo kar pester nabor različnih paketov, ki jih lahko dobro izkoristimo. Gre recimo za različna zdravstvena zavarovanja, pa tudi za druga zavarovanja, recimo za avto ali dom. Vzajemna dopolnilno zavarovanje se recimo dobro kombinira z nezgodnim in življenjskim zavarovanjem. Tako nam je na voljo ugodno Vzajemna nezgodno zavarovanje, ki ga sklenemo kar hkrati z dopolnilnim.

Za dodatno kritje v primeru nepredvidenih nezgod Vzajemna dopolnilno zavarovanje kombiniramo z drugimi paketi

Ne moremo pa mimo ponudbe dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Tudi to imajo v ponudbi vse ugledne zavarovalnice. Pri nas ima zanimivo ponudbo za dodatno zavarovanje Triglav, seveda pa se lahko odločamo med različnimi ponudbami na tem področju. Ta zavarovanja dejansko prinašajo dodatno kritje, zato se lahko zelo dobro zavarujemo. Pomislimo še na kakšne posebne situacije, v katerih potrebujemo posebno zavarovanje. Vzajemna dopolnilno zavarovanje lahko dopolnimo z dodatnim, prav tako je zelo priporočljivo Vzajemna nezgodno zavarovanje. Nam pa to ne bo pomagalo kaj dosti, če se poškodujemo ali zbolimo kje v tujini – za ta namen imamo zavarovanja za tujino. Podobne ponudbe se splača spoznati tudi v drugih posebnih situacijah.

Vzajemna dopolnilno zavarovanje in razlike med zavarovalnicami

Omenjamo ponudbo zavarovalnice Vzajemna, pa tudi zavarovanja drugih zavarovalnic. Včasih je kar težko najti pravo zavarovanje in se v ponudbi zavarovalnic nekoliko izgubimo. Tako nas zanima, kakšna je razlika – kakšne prednosti ima recimo Vzajemna dopolnilno zavarovanje, česar Triglav dopolnilno zavarovanje ne nudi. 

Pomembno je predvsem to, da primerjamo med seboj tista zavarovanja, ki so res primerljiva. Dopolnilno zavarovanje v vsakem primeru ponuja enako kritje in je namenjeno kritju stroškov, ki nastanejo pri nekaterih storitvah, ki jih krije že osnovno zavarovanje. Tako ne bo velikih razlik v samem obsegu zavarovanja. Imajo pa zavarovalnice lahko različne dodatne ponudbe in se pokažejo tudi razlike pri postopkih koriščenja pravic, ki nam pripadajo z zavarovanjem.

Tu se lahko izkaže, da je Vzajemna dopolnilno zavarovanje boljša izbira. Če zavarovalnica nudi dobro podporo svojim zavarovancem in morda opravlja tudi razne spremljevalne storitve, bomo deležni veliko boljše izkušnje, in to ravno v času, ko to najbolj potrebujemo. Prav tako so razlike v ponudbah pri drugih zavarovanjih, predvsem dobimo lahko zelo ugodne pakete, s katerimi bomo dobro zavarovani kar na enem mestu.