hello world!
Published: September 6, 2021

Zobni vsadki pri domačih ponudnikih

V iskanju zobozdravniških storitev se običajno najprej obrnemo na osebnega zobozdravnika. Morda bo prav ta prepoznal težave in bo znal pripraviti pravi pristop za reševanje situacije. Priporočil bo posege, ki jih bo treba opraviti, delo pa lahko opravi tudi sam. Nekoliko drugače je v primeru, da se zanimamo za kakšne zahtevnejše posege, sploh če gre za samoplačniške storitve. Te pogosto iščemo pri drugih izvajalcih, recimo v zobozdravstvenih centrih, kjer se ukvarjajo z napredno zobno protetiko ali estetskim zobozdravstvom. Tam so na voljo zobni vsadki in druge posebne rešitve, pri katerih si je treba nekaj več časa vzeti že za iskanje in izbiro prave ponudbe.

Včasih iščemo te rešitve v tujini, saj tuji strokovnjaki pogosto ponujajo boljše cene in morda tudi širšo ponudbo. Predvsem v preteklosti je veljalo, da se splača iskati zobozdravniške storitve na Hrvaškem. Danes je tudi pri nas ta ponudba zelo razvita in cene postajajo vedno ugodnejše. Tako so tudi zobni vsadki na voljo pri domačih ponudnikih in ne bo treba iskati storitev v tujini. Seveda pa bo treba pobrskati po domači ponudbi, da najdemo res pravo rešitev za svoje potrebe.

Kje so pri nas na voljo zobni vsadki?

Najlažje bomo to ponudbo našli tako, da pobrskamo po spletu, seveda pa se lahko oglasimo tudi v zobozdravstvenih centrih, kjer te storitve opravljajo, in se natančneje pozanimamo o možnostih. Tako ali tako se bomo pred izvedbo zahtevnejših posegov odpravili najprej na posvet in pregled, da se lahko sploh pripravi načrt zdravljenja.

Kakorkoli, zobni vsadki so v ponudbi mnogih slovenskih zobozdravnikov, ki se ukvarjajo z zobno protetiko. Ponekod so te rešitve zelo elegantne in ugodne, seveda pa se opravljajo tudi kakšnih zahtevnejši posegi. Največ sreče ponuja za implantat Ljubljana, če seveda ciljamo na široko ponudbo in nizke cene. Tu so namreč zbrani večji zobozdravstveni centri, pa tudi posamezni zobozdravniki, ki se ukvarjajo z implantologijo oziroma opravljajo povezane storitve. Pričakujemo lahko, da bomo v Ljubljani dobili dobro ponudbo in konkurenčne cene.

Kakovostni zobni vsadki, so dobri le toliko, kolikor so dobre tudi storitve, s katerimi jih namestimo na svoje mesto. Zato je izbira pravega zobozdravnika naravnost kritična. Posegamo seveda po kakovostnih implantatih, ti imajo tudi svojo ceno, a v končni fazi o rezultatu odloča cela kombinacija faktorjev. Tudi zato je najboljša izbira za implantat Ljubljana, saj dobimo najboljšo ponudbo, ki celovito pokriva potrebe posameznega pacienta. Ne iščemo namreč le vsadkov, temveč kompletno storitev, ki rešuje težave z zobmi. To tudi pomeni, da se ne bomo ozirali le na ceno, postavili bomo prioritete, ki dejansko vodijo do navdušujočega končnega rezultata.

Težave zaradi izgubljenih zob rešijo prav zobni vsadki

Odločamo se torej med uglednimi in uveljavljenimi zobozdravniki, ki imajo prav z vsadki veliko izkušenj. Tudi takšne strokovnjake je možno dobiti pri nas. Dodaten plus je ta, da za zobni implantat cena pri njih ne bo pretirano visoka, gotovo ne tako visoka, da bi se bolj splačalo opravljati dolgo pot v tujino.

Zobni vsadki po ugodni ceni

Pozor, pri izbiri prave ponudbe ne smemo gledati le na ceno, čeprav so ugodne ponudbe zelo mamljive. Izognemo se tistim ponudnikom, ki imajo sumljivo nizke cene, lahko pa načeloma zaupamo tistim, ki imajo pripravljeno dobro ponudbo in dejansko vključijo vse potrebne storitve. Prav tako se lahko dodatno pozanimamo, kakšni zobni vsadki se pravzaprav uporabljajo. Tudi pri teh izdelkih namreč lahko prihaja do velikih odstopanj v kvaliteti. Z nekaj truda lahko pridemo do izvrstne ponudbe, s katero bomo zelo zadovoljni, poleg tega bo za implantat cena tudi dovolj dostopna.

Kaj torej lahko pričakujemo, ko brskamo po ponudbi naših zobozdravnikov? Zobni vsadki se uporabljajo za različne posege, ki imajo seveda tudi različne cene. Običajno so pripravljene ponudbe za pogoste vrste zdravljenj. Pozornost seveda namenjamo predvsem zdravljenju v primeru izpadlih zob, za nadomestitev manjkajočega zoba z implantatom bo treba odšteti okoli 500 evrov. Imamo pa na voljo še mnoge druge storitve, ki so bolj kompleksne, v tem primeru bo za zobni implantat cena seveda višja. 

Zobni vsadki so na voljo tudi v udobju lokalne zobozdravniške ordinacije

Zobni vsadki in druga ponudba

Domači zobozdravniki se izkažejo z bogato ponudbo, ki skriva pravo rešitev za praktično vsak problem. To velja tudi za storitve, pri katerih se uporabljajo zobni vsadki. Pričakujemo lahko, da bomo poleg enostavnih zdravljenj posameznih manjkajočih zob dobili tudi možnosti za zahtevnejše rekonstrukcije. 

Ena izmed možnosti, ki posebej izstopajo, je recimo storitev all on 4, pri kateri se namesti zobna proteza na štiri implantate. To je zelo prepričljiva rešitev za brezzobe paciente, predvsem zato, ker lahko dobro izkoristimo prednosti sodobnih implantatov. Seveda pa bo v tem primeru za implantat cena višja. Najprej že zato, ker potrebujemo štiri vsadke, nato pa tudi zato, ker storitev vključuje zahtevnejši poseg in seveda bolj dovršene protetične izdelke.

O takšnih možnostih se splača povprašati pri izkušenih zobozdravnikih. Točen plan zdravljenja se pripravi ob pregledu, takrat tudi dobimo ponudbo in predvideno ceno. Zobni vsadki se lahko izkažejo za dokaj ugodne in zelo prepričljive na dolgi rok, zato bo cena povsem upravičena.